Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kadın Çiftçilere İklim Değişikliği Eğitimi Verdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, tarımı korumak ve kadın çiftçilerin rolünü güçlendirmek amacıyla iklim değişikliği eğitim programı düzenledi.

Projenin yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gamze Doğdu Yücetürk üstlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde hayata geçirilen “Tarımda Kadınların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, kadın çiftçilere iklim dostu tarım teknikleri, sürdürülebilir yeşil çözümler, döngüsel ekonomi, atık yönetimi ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında teorik bilgiler aktarıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’ndaki programın açılışında yaptığı konuşmada, projenin kadın çiftçilerin bilinçlendirilmesi amacıyla hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Karaca, kadın çiftçilerin tarımın yanı sıra aile ve geleceklerini de şekillendiren önemli bir role sahip olduklarını belirtti.

Projenin amacının kadınların iklim değişikliği konusunda daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğunu belirten Yücetürk, aynı zamanda kadınların sürdürülebilir tarım uygulamaları konusundaki bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çeken Yücetürk, özellikle kadın çiftçilerin bu etkilerden daha fazla etkilendiğini söyledi. Yücetürk, Türk kadınlarının tarımsal iş gücünün neredeyse yarısını oluşturduğuna ve diğer ülkelerden daha fazla emek harcadığına dikkat çekerek, kadın çiftçilerin iklim değişikliğiyle mücadelede savunmasız olduklarını belirtti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt, projenin “İklim Direnci” ve “Sürdürülebilir Yeşil Çözümler” olmak üzere iki ayrı proje kapsamında yürütüldüğünü söyledi.

Programa, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve kadın çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Mehmet Emin Gürbüz – Kültür Sanat

Related Posts

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

MEB DYK KURSLARI YAZ TAKVİMİ 2025 || Destekleme ve Yetiştirme Kursları başladı mı, kaç ay sürecek?

DYK kursları 2025 yaz takvimi açıklandı. Öğretmenler ve öğrenciler, yaz dönemi kursları ile yaz okullarına bulundukları yerleşim yerlerindeki birimlerde katılabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı, Destekleme ve Yetiştirme Kursları Temmuz ayında başlayacak ve ilan edilen takvim doğrultusunda tamamlanacak. Peki Destekleme ve Yetiştirme Kursları başladı mı, kaç ay sürecek? İşte ayrıntılar…

15 Temmuz resmi tatil mi, ayın kaçına ve hangi güne denk geliyor? 2025 resmi tatil takvimi

15 Temmuz’un resmi tatil olup olmadığı, hafta içine denk gelmesi dolayısı ile takip ediliyor. Özel sektör ve kamuda çalışanlar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mevzuat bilgilerine yoğunlaştı. Bu sene salı gününe denk gelen 15 Temmuz’da yurt genelinde çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlenecek. FETÖ’nün darbe girişimine gösterilen direnişin resmi olarak tescillenmesinin talep edildiği TBMM’de, resmi tatil kanun teklifi görüşülmüş ve karara bağlanmıştı. Resmi tatillerde bazı özel sektörde çalışanlar mesai ücreti alırken, kamu kurumları kapalı oluyor. Hastane, devlet daireleri, PTT, okul gibi kamu binaları resmi tatillerde hizmet vermiyor. Peki, 15 Temmuz yarım gün mü, hangi gün? İşte, o konu hakkında bilgiler…

2025 YÖKDİL/2 geç başvuruları başladı mı? YÖKDİL/2 geç başvurusu nasıl yapılır?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2025-YÖKDİL/2) için geri sayım başladı. Peki, 2025 YÖKDİL/2 geç başvuruları başladı mı? YÖKDİL/2 geç başvurusu nasıl yapılır?

YKS’de baraj puanı var mı? TYT AYT YDT için baraj puanı gerekiyor mu? ÖSYM açıkladı!

YKS 2025 baraj puanı bilgisi, üniversite sınavı için hazırlıklarına başlayan adayların gündeminde yer alıyor. YKS TYT, AYT, YDT puanları, sonuçlar ile birlikte Temmuz ayında erişime açılacak. YKS sonuçlarının ilan edilmesinin akabinde gözler üniversite tercihlerine çevrilecek. Sonuçlarla beraber baraj puanı detayı da merak edilecek. Peki YKS 2025 baraj puan var mı? YKS 2025 TYT AYT YDT için baraj puanı gerekiyor mu? İşte ayrıntılar…

Savaş uçakları neden uçuyor? Son dakika Sakarya’da savaş uçakları neden uçuyor?

Sakarya’da uçan savaş uçakları, bölgede yaşayan pek çok vatandaşın gündeminde yer aldı. Tek kişilik akrobasi uçağı Solo Türk, Sakarya’da gerçekleşecek olan gösteriler öncesi önemli bir eğitim uçuşu gerçekleştirecek. Bu uçuşlar, hem pilotların uçuş becerilerini geliştirmeleri hem de gösteri uçuşlarına hazırlık yapmaları için kritik öneme sahip olacak. Eğitim uçuşları, daha önce belirtilen tarihlerde gerçekleşecek. İşte, Sakarya’da savaş uçakları neden uçuyor sorusuna cevaben gösteri uçuşuna yönelik detaylı bilgiler