Tarım için dev iş birliği

İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne İEÜ’den Destek

İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) öncülüğünde kurulan İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne (İTTM), İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) destek geldi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Türkiye geneline yayılacak örnek projelerin hazırlanması amacıyla iş birliği protokolüne imza attı.

İEÜ, merkez bünyesinde geliştirilecek projelere yazılım ile yapay zeka başta olmak üzere çeşitli alanlarda eğitim ve danışmanlık desteği sağlayacak. İEÜ’deki araştırma merkezleri ve laboratuvarlar, tarım teknolojilerinde ulusal ve uluslararası katma değer oluşturacak projeler için kullanıma açık olacak. İTTM’nin danışma kurulunda da İEÜ’den daimi bir üye bulunacak.

İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’ne destek olan iş birliği protokolü imza töreni, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa; İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Genel Sekreter Erçin Güdücü, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yağcıoğlu ve Pınar Erdil, İTB Danışmanı Dilara Sürgü, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin ile Araştırma İş Birlikleri ve İnovasyon Koordinatörü Fazilet Vardar da katıldı.

“İTTM, Dijital Avrupa Programı kapsamında önemli bir adım attı”

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli, yaptığı açıklamada; “İTTM’yi sadece bölgesel ve ülkesel bir proje olarak düşünmüyor; güçlü proje ortakları ile İTTM’nin tüm dünyaya hizmet üretecek bir ekosistem olmasını planlıyoruz. Bu yolda önemli bir adım olarak Dijital Avrupa Programı kapsamında Türkiye’nin ilk 5 ‘Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi’nden biri olduk. ADİM ağına dahil olmak, bize tüm Avrupa çapında 200’den fazla dijital inovasyon merkezi ile iş birliğinin kapılarını açtı. İTTM’nin önde gelen kurumlarının katılımı ile oluşturulan güçlü ortaklık yapısı ve geniş iş birliği ağına sahip olması da önemli bir özellik” dedi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Abacıoğlu ise, tarımın stratejik bir alan olduğunu vurgulayarak; “Tarım; dönüştürücü çözümlere ihtiyaç duyulan bir alan. Üniversite olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya, katkı sağlamaya hazırız. Sağlıklı gıda da öncelikle tarımla başlar. Üniversite olarak yazılımın yanı sıra yapay zeka ve robotik alanında da başarılı çalışmalara imza atıyoruz. İTTM’ye katkılar sunacak birçok güçlü yönümüz var. Bu önemli projede yer almak bize heyecan veriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Dünyanın en hızlı interneti Japonya’dan: Netflix’in tüm içerik arşivi 1 saniyede 30 kez indiriliyor!

Dünyanın en hızlı interneti Japonya’dan: Netflix’in tüm içerik arşivi 1 saniyede 30 kez indiriliyor!

Rekor denemesi için yelkenliyle Hopa’dan yola çıkan Başak Mireli, İskenderun’a ulaştı

Yelken sporcusu Başak Mireli, Artvin’den başladığı “Solo Türkiye Turu Rekoru” denemesini 15 gün 6 saat 41 dakika sonunda Hatay’ın İskenderun ilçesinde bitirdi ve 1500 deniz mili rotasını tek tamamlayan ilk kadın yelkenci oldu.

Geminin dümeninden bilinmeyen yaşam formu çıktı: Bilim dünyası şaşkın

ABD’nin Ohio eyaletinde Erie Gölü’nde araştırma yapan bir gemide keşfedilen gizemli siyah madde, bilim dünyasında heyecan uyandırdı. DNA analizleri sonucunda tanımlanamayan dizilere rastlanan bu madde, şimdilik “ShipGoo1” adıyla anılıyor.

Teknoloji sınır tanımıyor! Holografik asistanlar geliyor

Holografik teknoloji, bilim kurgu filmlerinden çıkıp gerçek dünyaya adım atıyor. Holografik asistanlar, üç boyutlu görüntüleme ve yapay zeka ile birleşerek hem bireysel hem de profesyonel yaşamda çığır açtı. Bilimsel araştırmalar ve uluslararası …

Herkesi ilgilendiriyor! Bu ayar yüzünden tüm verileriniz ele geçebilir!

Akıllı telefonlar daha önce bağlanılan Wi-Fi ağlarını hafızasında tutarak, bu ağlar yeniden algılandığında otomatik olarak bağlantı kurabiliyor. Ancak bu özellik, özellikle kamuya açık alanlardaki ağlarda önemli bir güvenlik riski doğuruyor. Kafe …

5G için düğmeye basıldı; ihalenin ve şebekelerin kurulacağı tarihler belli oldu

5G için düğmeye basıldı; ihalenin ve şebekelerin kurulacağı tarihler belli oldu