Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Uykunun güzellik sırrı

Uykunun Güzellik Sırları: Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’dan İlginç Açıklamalar

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugün Hürriyet gazetesinde yayımlanan yazısında uykunun sağladığı güzellik sırlarını detaylı bir şekilde ele aldı.

Uykunun güzelliğe olan etkileri hakkında bilimsel veriler paylaşan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “İyibir gece uykusunun sizi gerçekten güzelleştirebileceğini gösteren net ve açık bilimsel veriler var” ifadelerini kullandı.

Kolajen Üretimi ve Etkileri

Müftüoğlu’nun belirttiğine göre, “güzellik uykusu” kavramının biyolojik temelleri bulunmaktadır. Manchester Üniversitesi’nden bazı araştırmacılar, mükemmel bir gece uykusunun ardından kişinin ‘papatya kadar taze görünebileceğini’ ve bunun nedeninin uyku esnasında artan ‘kolajen üretimi’ olduğunu ortaya koymuşlardır.

“Uyku Esnasında Kolajen Yenileniyor”

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kolajenin vücuttaki en yaygın proteinlerden biri olduğunu ve vücut yapısının temel bileşenlerinden biri olduğunu vurgulamıştır. Kolajen, cildin yanı sıra tendonlar, kirişler, kıkırdak ve kemikler de dahil olmak üzere vücudun birçok alanını desteklemektedir. Kolajenin yaşla birlikte azalması durumunda vücutta yıpranma meydana gelmektedir. Bu yapı her gece uyku sırasında yenilenmekte ve genlerimiz tarafından kontrol edilmektedir.

(HÜRRİYET)

Kolajen Takviyelerinin Etkisi

Müftüoğlu, kolajen kaybını azaltmak için kullanılan takviyelerin aslında kolajen üretimi için gerekli olan aminoasitlerden oluştuğunu belirtmiştir. Kaliteli bir kolajen peptit ürünü kullanıldığında fayda sağlanabileceğini dile getirirken, kolajen aktivatörü olarak adlandırılan ürünlerin de damar yoluyla kullanılarak etkili olabileceğini vurgulamıştır.


Anadolu İnsanının Tanıştığı Bale: Osmanlı İmparatorluğu Döneminde

Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Related Posts

Fazla yemek tümörleri besliyor

Prof. Dr. Necdet Üskent, ‘’Araştırmalara göre öğün sayısı fazla, karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme vücuttaki tümörü büyütüyor’’ dedi.

Sessiz tehlike: Kalbiniz hiç uyarı vermeden durabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, ani kalp ölümünün her yaşta meydana gelebileceğine dikkat çekti. Hiçbir belirti vermeyebilen bu duruma karşı koroner tomografik anjiyografi öneriliyor.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Bebekle kurulan bağ, dünyasını şekillendiriyor! ‘Anne kendine iyi bakmalı’

Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın, yaşamın ilk anlarından itibaren bebeğin dünyayı nasıl algılayacağını belirlediğini aktaran Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, söz konusu ilginin bebeğin duygusal gelişimi ve dünyayı algılayış biçimi üzerinde nasıl etkileri olabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir