Edirne’de Turizm 12 Aya Yayılacak

Edirne Turizm Potansiyelini Artırmak İçin Stratejik Planlar Hazırlanıyor

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, kültür turizmiyle öne çıkan kentte turizm hareketliliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Kentte turistik çeşitliliği artırarak turizmin yılın 12 ayına yayılmasının amaçlandığını söyleyen Soytürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın politika ve stratejileri doğrultusunda Edirne turizmini geliştirmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Edirne’nin turizm potansiyelini artırmak, turist sayısını ve elde edilen geliri yükseltmek adına 2022-2030 Edirne Turizm Master Planı çerçevesinde stratejik hedefler belirlendiğini vurgulayan Soytürk, Edirne Turizm Tanıtım ve Geliştirme Yol Haritası’nı hazırladıklarını da dile getirdi. Bu belgeler çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Soytürk, Edirne’nin kültür turizminden daha fazla faydalanabilmesi için bir dizi restorasyon ve iyileştirme çalışmalarının hummalı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Soytürk, Mimar Sinan’ın eseri Selimiye Camisi’nin restorasyonu ile Edirne Sarayı’nın yeniden canlandırılmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini de hatırlattı.

Edirne: Çeşitliliğiyle Ziyaretçileri Etkiliyor

Edirne’nin tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayan Soytürk, Trak, Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserlerin kentte görülebileceğini belirtti.

Kültür, inanç, gastronomi, spor, doğa ve deniz turizmine yönelik projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Soytürk, özellikle kültür turizmini çeşitlendirerek turizmi yılın 12 ayına yaymak için çalıştıklarını ifade etti. Edirne’nin tarih boyunca önemini koruyan bir şehir olduğunu belirten Soytürk, turistlerin ilgisini çeken noktaları şu şekilde sıraladı:

  • Makedon Kulesi ve Ören Yeri restorasyonu
  • Şükrü Paşa Anıtı’nın ikinci etabının restorasyonu
  • Saraçlar Caddesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışmaları

Özellikle Balkan ülkelerinden gelen turistlerin ilgisini çeken alışveriş turizmi ve konaklamalı turizmin geliştiğine dikkat çeken Soytürk, Meriç ve Tunca nehirleri, doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla Karaağaç bölgesinin yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olduğunu kaydetti.

Edirne’nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler ve festivaller düzenlendiğini belirten Soytürk, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşler gibi etkinliklere ev sahipliği yapmanın yanı sıra yaz aylarında Saros Körfezi’nde su sporları ve yaz turizmi etkinliklerinin yapıldığını da dile getirdi.

Related Posts

Trump yeni vergi getirdi: Borsa sarsıldı

New York borsası, ABD’nin ticaret politikalarına yönelik sert adımlarının küresel yankılarıyla güne dalgalı başladı. Yatırımcılar ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı yeni gümrük tarifelerini ve uluslararası tepkileri yakından izlerken, endekslerde …

Altın yatırımcıları aman dikkat: İslam Memiş yeni tarihi işaret etti

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan son düşüşlerin yatırımcılar için önemli bir alım fırsatı sunduğunu belirtti. Özellikle gram altındaki geri çekilmeye dikkat çeken Memiş, yatırımcıların bu seviyeleri kaçırmaması …

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …

Bakır fiyatları rekor kırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın bakır ithalatına yüzde 50 tarife getireceklerini bildirmesinin ardından bakırın libresi uluslararası piyasalarda 5,81 dolarla rekor kırdı.

Kripto para piyasasını karıştırdı: Gizemli yatırımcı 14 yıl sonra ilk kez işlem yaptı

Bitcoin’in ilk yıllarından beri hareketsiz kalan bir yatırımcıya ait cüzdanlardan 14 yıl sonra ilk kez işlem yapıldı. Yatırımcının kripto varlıklarının 18 bin dolardan 2.5 milyar dolara çıktığı belirtiliyor.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.