Bilgisayar ve telefon kullanımına dikkat

Bilgisayar ve Telefon Kullanımına Dikkat!

Bursa (İGFA) – Son yıllarda, özellikle Karpal Tünel sendromu ve tendinit gibi rahatsızlıkların arttığına dikkat çeken Op. Dr. Özgür Oktay Nar, klavye, fare ve telefon kullanımı sırasında yapılan tekrarlayan hareketlerin el ve bilek kaslarında aşırı yüklenmelere neden olduğunu belirtiyor.

Dr. Nar, bu durumun tendonlarda mikropsuz iltihaplanmaya ve sinir sıkışmalarına yol açabileceğini vurgulayarak, uzun vadede tedavi edilmeyen sorunların günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Hangi Belirtilere Dikkat Edilmeli?

Karpal tünel sendromunun el bileğinde sık görülen bir rahatsızlık olduğunu belirten Dr. Nar, el ve bilekteki ağrılar, parmaklarda uyuşma, karıncalanma ve gece artan şikayetler gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, dirseklerin uzun süre bükülü pozisyonda kalmasının Kübital Tünel sendromuna yol açabileceğini ifade eden Dr. Nar, ön kolda ağrı ve serçe parmakta uyuşma gibi belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Sağlıklı Çalışma Alışkanlıkları

Rahatsızlıkların önlenmesi için ergonomik çalışma düzeninin önemine değinen Dr. Nar, çalışma ortamında doğru oturma pozisyonunun sağlanması, klavye ve fare kullanımında bileklerin nötr pozisyonda tutulması, 30-40 dakikada bir mola verilerek el ve bileklerin dinlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden uzmana başvurmanın önemine değinen Dr. Nar, bu şekilde tedavi sürecinin kolaylaşacağını ve uzun vadeli sorunların önüne geçilebileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Fazla yemek tümörleri besliyor

Prof. Dr. Necdet Üskent, ‘’Araştırmalara göre öğün sayısı fazla, karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme vücuttaki tümörü büyütüyor’’ dedi.

Sessiz tehlike: Kalbiniz hiç uyarı vermeden durabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, ani kalp ölümünün her yaşta meydana gelebileceğine dikkat çekti. Hiçbir belirti vermeyebilen bu duruma karşı koroner tomografik anjiyografi öneriliyor.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Bebekle kurulan bağ, dünyasını şekillendiriyor! ‘Anne kendine iyi bakmalı’

Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın, yaşamın ilk anlarından itibaren bebeğin dünyayı nasıl algılayacağını belirlediğini aktaran Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, söz konusu ilginin bebeğin duygusal gelişimi ve dünyayı algılayış biçimi üzerinde nasıl etkileri olabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir