Geminin dümeninden bilinmeyen yaşam formu çıktı: Bilim dünyası şaşkın

Blue Heron Araştırma Gemisi, Cleveland Limanına Demirledi

Geçen sonbaharda zararlı algleri gözlemlemek üzere yola çıkan Blue Heron adlı araştırma gemisi, teknik bir arıza nedeniyle ABD, Cleveland limanına demirlemek zorunda kaldı. Bakım için sudan çıkarılan geminin dümen bölgesinde, katrana benzeyen siyah bir madde fark edildi. Kaptan Rual Lee, maddeden ilk kez kuru bakım sırasında haberdar oldu ve gözle görülmesi zor olan bu bulgunun, normal koşullarda fark edilemeyeceğini söyledi.

DNA’sı Bilinmeyen Bir Canlıya Ait Olabilir

Minnesota Üniversitesi Duluth Yer Gözlem Laboratuvarı (LLO) ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden uzmanlar, örneği laboratuvarda incelediklerinde büyük bir sürprizle karşılaştı. Yapılan genetik analizlerde yaklaşık 20 farklı DNA dizisi tespit edildi. Bunların çoğu bilinen türlerle eşleşirken, birkaç tanesi mevcut bilimsel veritabanlarında hiçbir örnekle örtüşmedi. Uzmanlar, bu dizilerden birinin tamamen yeni bir türe ait olabileceğini belirtiyor.

Araştırmanın başında bulunan biyolog Dr. Cody Sheik, “Başlangıçta hiçbir biyolojik bulgu elde edemeyeceğimizi düşünüyorduk. Ancak hem DNA hem de biyokütle bakımından şaşırtıcı derecede canlı bir maddeyle karşılaştık” diyerek maddenin bir tür tek hücreli organizma olabileceğine dikkat çekti.

“Yeni Bir Türün Eşiğinde Olabiliriz”

Söz konusu maddenin yanıcı olmadığı ve su yüzeyinde parlama oluşturmadığı bilgisi de bilim insanlarının ilgisini çeken detaylar arasında yer aldı. İlk incelemelere göre bu madde, doğal ortamlarda nadir rastlanan bir yapıya sahip ve kimyasal özellikleri hala araştırılıyor.

“ShipGoo1” adı verilen bu gizemli yapının ne olduğu, dünya dışı bir yaşam formu olup olmadığı ya da yeni bir mikrobiyolojik türü mü temsil ettiği, yapılacak ileri seviye analizlerle netlik kazanacak. Ancak bilim insanları şimdiden bu keşfin mikrobiyoloji ve astrobiyoloji açısından potansiyel olarak çığır açabilecek bir gelişme olabileceğini dile getiriyor.

Related Posts

Teknoloji sınır tanımıyor! Holografik asistanlar geliyor

Holografik teknoloji, bilim kurgu filmlerinden çıkıp gerçek dünyaya adım atıyor. Holografik asistanlar, üç boyutlu görüntüleme ve yapay zeka ile birleşerek hem bireysel hem de profesyonel yaşamda çığır açtı. Bilimsel araştırmalar ve uluslararası …

Herkesi ilgilendiriyor! Bu ayar yüzünden tüm verileriniz ele geçebilir!

Akıllı telefonlar daha önce bağlanılan Wi-Fi ağlarını hafızasında tutarak, bu ağlar yeniden algılandığında otomatik olarak bağlantı kurabiliyor. Ancak bu özellik, özellikle kamuya açık alanlardaki ağlarda önemli bir güvenlik riski doğuruyor. Kafe …

5G için düğmeye basıldı; ihalenin ve şebekelerin kurulacağı tarihler belli oldu

5G için düğmeye basıldı; ihalenin ve şebekelerin kurulacağı tarihler belli oldu

Rahvan atları şampiyonluk için koştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 125 rahvan atı ve sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Geleneksel Rahvan At Yarışları’, çekişmeli anlara sahne oldu.

Terleyen boya binaları serinletiyor!

Bilim insanları, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında binaları serin tutacak devrim niteliğinde bir boya geliştirdi. “Terleyen” özellikteki bu yeni nesil çimento bazlı kaplama, sıcak günlerde binaların çevresine serinlik sağlıyor. CCP-30 adı verilen bu özel boya, ilk testlerde piyasadaki benzer ürünlere göre 10 kat daha fazla soğutma gücü gösterdi. Araştırmanın ayrıntıları Science dergisinde yayımlandı.

Evrenin sonu nasıl olacak? Büyük donma mı, büyük çöküş mü?

Evrenin nasıl sonlanacağına dair uzun süredir kabul edilen görüşler değişiyor. Yeni araştırmalar, evrenin sonsuza dek genişlemek yerine, bir gün kendi içine çökerek başka bir “Büyük Patlama” ile sona erebileceği ihtimalini gündeme getiriyor.