Karayemiş Çekirdeği Hayatını Tehlikeye Attı

Trabzonlu Kadın, Yuttuğu Karayemiş Çekirdeği Yüzünden Hayati Tehlikeyle Karşılaştı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Fatma Karabacak, yuttuğu karayemiş çekirdeğinin soluk borusundan akciğerine gittiğini fark etti. Akciğerine zarar veren çekirdek, bir kısmının çürümesine neden oldu. Karabacak, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Akciğer enfeksiyonlarına sık sık yakalanan hasta, yaşadığı şikayetlerin geçmemesi üzerine doktora başvurdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, yapılan tetkikler sonucunda akciğerinde yabancı bir cisim tespit ettiklerini belirtti.

Yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan durumu anlatan Dr. Tekinbaş, “Hastamızın akciğerinde normal olmayan bir lezyon gözlemledik. Yapılan çekimler sonucunda akciğerin orta kısmında tümöre benzeyen bir lezyon olduğunu fark ettik. Gerekli işlemlerin ardından hastaya başarılı bir operasyon gerçekleştirdik” dedi.

Ameliyat sırasında ortaya çıkan çekirdeğin, akciğeri tıkayarak olumsuz etkilere neden olduğu belirtilirken, hastanın sağlığının şu an iyi olduğu ve taburcu edileceği ifade edildi.

Dr. Tekinbaş, yaşanan duruma dikkat çekerek, “Yemek yerken ani gülme, öksürme veya nefes alma sonucunda yabancı cisimlerin hava yoluna kaçabileceğini unutmamak gerekir. Hasta, yaşadığı şikayetlerde gecikirse ciddi sonuçlarla karşılaşabilir” uyarısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BEKİR KOCA – Sağlık

Related Posts

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Kruvaziyerlerde salgın alarmı

Her yıl milyonlarca insan, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek amacıyla kruvaziyer gemilerine biniyor. Ancak bazı gemilerde hijyen açısından endişe verici sırlar saklı olabilir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 2025 yılının Ocak-Mayıs …

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Uzman uyardı: Akıllı telefonlar dil gelişimini yavaşlatıyor

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.