Konya AMATEM’in Yeni Binası Alkol ve Madde Bağımlılara Umut Olacak

Konya AMATEM’in Yeni Binası Hizmete Açıldı

Konya AMATEM’in yeni binası, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede önemli bir merkez haline geldi. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, yeni tesisin basın mensuplarına tanıtımını yaparak, önemli açıklamalarda bulundu.

33 bin metrekare alana inşa edilen bu modern tesis, 80 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Kadın ve erkek hastalar için ayrı bölümler bulunan bina, spor alanları, müzik odaları, tarım alanları gibi çeşitli aktivite alanlarıyla hastaların konforunu ön planda tutuyor. Ayrıca alkol bağımlılığıyla mücadele için özel bir yoğun bakım alanı da mevcut.

Yapımı tamamlanan Konya AMATEM binası, 12 bin metrekare kapalı alana sahip olup 4 katlıdır. Poliklinikler, terapi odaları, laboratuvar alanları ve dinlenme alanları gibi birçok imkanı içinde barındıran tesis, mayıs ayında yataklı tedavi hizmetine başlamayı planlıyor.

Bu önemli merkezin açılmasıyla birlikte, Konya ve çevre illerdeki alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede büyük bir adım atılmış olacak. AMATEM binası, bölgeye sağlık alanında önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.

AMATEM Binasının Özellikleri:

  • 33 bin metrekare alan
  • 12 bin metrekare kapalı alan
  • 80 yatak kapasitesi
  • 5 poliklinik
  • 2 yataklı gözlem odası
  • Psikolog odaları

Bu önemli gelişmeyle ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL İBRAHİM TAHA TAŞ – Yerel

Related Posts

Kruvaziyerlerde salgın alarmı

Her yıl milyonlarca insan, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek amacıyla kruvaziyer gemilerine biniyor. Ancak bazı gemilerde hijyen açısından endişe verici sırlar saklı olabilir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 2025 yılının Ocak-Mayıs …

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Uzman uyardı: Akıllı telefonlar dil gelişimini yavaşlatıyor

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

Sivas’taki cenazede neden maske taktılar? Yanlış biliyoruz: ‘2 koku keneyi çekiyor’

Sivas’ta nisan ayı başından bu yana Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisiyle hastaneye kaldırılanların sayısı 20’yi geçti. Şimdiye dek 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü’yle birlikte 3 kişi yaşamını yitirdi. Metehan bebek vakası ise hem trajik seyri hem de dikkat çeken maske detayıyla kamuoyunun ve uzmanların gündeminde.