Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz Sporları Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlara göre yaz sporları yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte açık hava sporlarına ilgi artıyor. Ancak bilinçsizce yapılan hareketler spor yaralanmalarına neden olabilir.

Acıbadem Ataşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz aylarında spor yaralanmalarında artış görüldüğünü belirtiyor. Yaz sporlarında sık yapılan hatalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürsoy, önemli uyarılarda bulunuyor.

Spor Öncesi Isınma:

Özellikle plaj voleybolu gibi sporlara başlamadan önce kasları ısıtmak önemlidir. Doğru ısınma hareketleri sakatlanma riskini azaltır.

Doğru Ekipman Seçimi:

Her sporun kendine özgü ekipmanları vardır. Uygun ekipman kullanmak performansı artırır ve güvenliği sağlar.

Su Tüketimi:

Yaz aylarında sıcaklık arttıkça vücut sıvı kaybeder. Yeterince su içmek kas kramplarını önler ve sağlıklı kalmanızı sağlar.

Sıcaklığa Dikkat:

Yüksek sıcaklıklar spor yaparken kasları daha fazla zorlayabilir. Direkt güneş altında egzersiz yapmaktan kaçının ve serin zaman dilimlerini tercih edin.

Ağrıları İhmal Etmeyin:

Eğer vücudunuz ağrıyorsa dinlenmeyi unutmayın. İhmal edilen ağrılar ciddi yaralanmalara neden olabilir.

Yaz sporları yaparken bu önemli ipuçlarını aklınızda bulundurarak sporunuza devam edebilirsiniz. Unutmayın, sağlık her şeyden önemli!

Related Posts

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Kruvaziyerlerde salgın alarmı

Her yıl milyonlarca insan, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek amacıyla kruvaziyer gemilerine biniyor. Ancak bazı gemilerde hijyen açısından endişe verici sırlar saklı olabilir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 2025 yılının Ocak-Mayıs …

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Uzman uyardı: Akıllı telefonlar dil gelişimini yavaşlatıyor

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.