Müzisyen Fahir Atakoğlu’nun hayatını anlatan belgesel AKM’de izleyicilerle buluştu

Dünyaca ünlü müzisyen Fahir Atakoğlu’nun İstanbul’da başlayıp, notaların izinde ABD’ye kadar uzanan müzikal yolculuğu “Müzik: Fahir Atakoğlu” başlıklı belgeselle ilk kez kayıtlara geçti.

Belgeselin galası, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karagöz’ün yanı sıra sanat dünyasından Hülya Koçyiğit, Fadik Atasoy, Emel Göksu, Sema Keçik ve Toprak Sergen’in arasında olduğu birçok isim katıldı.

Fahir Atakoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada Bolu Kartalkaya’daki otel yangınında hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Belgeselin kendisi için sürpriz olduğunu dile getiren Atakoğlu, dedi.

“BELGESELDE BERABER ÇALIŞTIĞIM İNSANLARIN DA BENİ ANLATIMI VAR”

Açıklamada bulunan Atakoğlu, belgeselde en zor şeyin kendini anlatmak olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

Usta müzisyen, hayatında Cemal Reşit Rey’in çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Bugün 62 yaşındayım. Lise 1’deyken Türkiye İş Bankası gelmişti. Bir belgesel çekiyordu o zaman ve beni de çekmişlerdi. O filmi de bulduk, orada Cemal Reşit Rey’le çalışıyoruz falan. Beni çok duygulandırdı.” diye konuştu.

Belgelinin yapılmasından dolayı onur ve gurur duyduğunu da ifade eden Fahir Atakoğlu, izleyicilerin belgeselden kendi hayatlarına dair bir şeyler çıkarabilmesini temenni ettiğini belirtti.

“ÇOK KEYİFLİ BİR ESER ORTAYA ÇIKTI”

Belgeselin yapımcısı Vildan Mumcu Özol, Atakoğlu’nun Türkiye’de yetişmiş, dünyaya açılan çok değerli bir sanatçı olduğuna dikkati çekerek, “Uzun süredir bu belgeseli çekmeyi arzu ediyorduk ve geçtiğimiz yaz bir araya gelme fırsatımız oldu. Müthiş bir ekiple ve Atakoğlu’nun tüm samimiyetiyle çok keyifli bir eser ortaya çıktı. Çok keyifli bir süreçti bizim için. Çünkü Atakoğlu’nun müziğini duyguyla bize nasıl aktardığına yakından şahitlik ettik. O anlar paha biçilmezdi gerçekten. Umuyorum izleyici de keyifle izler ve ilham alır.” dedi.

Belgeselin yönetmeni Batuhan Tunçer ise Atakoğlu’nun hayatını belgesel yapmanın zor bir iş olduğuna işaret ederek, şunları anlattı:

“Çalışması çok keyifli, çok rahattı. Ama aynı zamanda da hikayesi herkese dokunduğu için çok fazla yere doğru gidiyor. Yani bir yerde bir hikayesi var ve o hikayeye dokunduğunuzda oradan önemli başka bir hikaye çıkıyor. Dolayısıyla karşınızda aslında çok büyük bir hayat hikayesi çıkıyor. Yani tek bir taraftan baktığınız bir hayat hikayesi değil bu. Atakoğlu, hep izlediğimiz belgesellerin, hayatımıza giren önemli sanatçıların müziklerinin bestecisi, aynı zamanda filmlerin bestecisi. Dolayısıyla kendi belgeselinin içinde o müziklerle var olması da aslında çok önemliydi hikaye açısından.”

Çekimlerin yaklaşık 3 ay sürdüğünü aktaran Tunçer, “Post prodüksiyon süresi biraz daha uzun sürdü. Çünkü çok değerli bir arşiv var. O arşivi iyice açtık. Fahir Hoca, her zaman ‘Müzikte hep aradığım şey duygu. Ben duygu çıkarmak istiyorum’ diyor. Aslında bizim de aradığımız şey oydu. Fahir Hoca’nın hikayesindeki duyguyu çıkarmaktı. Sanırım onu biraz başardık. Keyifli bir hikaye oldu.” değerlendirmesini yaptı.

Belgesel gösterimi öncesinde Fahir Atakoğlu ve orkestrası, 15 Temmuz anısına düzenlenen bestelerin de yer aldığı bazı eserlerden oluşan bir performans sergiledi.

Azade Aslan Kalaycı’nın senaryo tasarım ve editörlüğünü üstlendiği “Müzik: Fahir Atakoğlu” belgeseli, Atakoğlu’nun kendini ve sanatını inşa etme sürecini izleyiciye aktarıyor.

Cemal Reşit Rey’in son öğrencilerinden biri olma fırsatını yakalayan, 1980 darbesi öncesinde özgürce müzik yapmak için İngiltere’de yüksek öğrenime başlayan, Türkiye’ye döndükten sonra MFÖ’den Sezen Aksu’ya önemli isimlerle çalışan Fahir Atakoğlu’nun belgeselinin yapımcılığını Vildan Mumcu Özol’un yanı sıra ayrıca Gökhan Mumcu üstleniyor.

Görüntü yönetmenliğini Aydın Kapancık’ın yaptığı belgeselin müziklerine Fahir Atakoğlu’na imza attı.

Related Posts

ECZACILAR GÜNÜ NE ZAMAN? 14 Mayıs mı, 25 Eylül mü?

Ecazılar Günü mesajları 14 Mayıs tarihi yaklaşırken gündeme geldi. Eczacılar Günü, eczacılık mesleğinin önemine dikkat çekmek ve bu alanda çalışan profesyonelleri onurlandırmak için dünya genelinde farklı tarihlerde kutlanır. Eczacılar Günü mesajı 2025 yılında bu anlamlı günü kutlamak isteyen kişilerce paylaşıyor. Eczacılar Günü 14 Mayıs mı 25 Eylül mü? sorusu da kafa karışıklığı yaşayan kişiler tarafından merak ediliyor. Bu özel gün, eczacıların hasta bakımındaki rollerini, ilaçların güvenli ve etkili kullanımında oynadıkları hayati rolü ve sağlık danışmanı olarak topluma verdikleri değeri öne çıkarır. İşte Eczacılar Günü mesajları ve sözleri 2025

2025 ÖSYM YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? YKS sınav yerleri açıklandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) sınav yerlerinin açıklanacağı tarih, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bekleniyor. Peki, 2025 ÖSYM YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? YKS sınav yerleri açıklandı mı?

10-11 Mayıs hafta sonu sınav takvimi || Bu hafta sonu hangi sınavlar var, ne sınavı var, saat kaçta?

10-11 Mayıs 2025 hafta sonu sınav takvimi adayların gündeminde yer alıyor. Türkiye genelinde öğrencilerin ve sınav adaylarının yoğun bir sınav takvimiyle karşı karşıya olduğu bir dönem olarak öne çıkıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve diğer eğitim kurumları tarafından düzenlenen sınavlar, binlerce adayın geleceğini şekillendirecek kritik bir dönemeçte. Peki, 10-11 Mayıs 2025 Cumartesi ve Pazar hangi sınavlar var, ne sınavı var, saat kaçta başlayacak?

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisinde hedef yeşil dönüşüm

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisi olarak hayata geçirilen HYSouthMarmara Projesi, Türk üniversitelerinin aktif katılımıyla yeşil enerji dönüşümünde stratejik bir adım olarak öne çıkıyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu projede, sanayiden tarıma, otomotivden enerjiye pek çok alanda kullanılmak üzere yıllık 500 ton yeşil hidrojen üretilecek.

LGS ne zaman 2025, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Geri sayım başladı! LGS’ye kaç gün kaldı?

LGS sınavı 2025 geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın başvuru işlemleri “e-Okul” üzerinden tamamlandı. LGS 2025 birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecekLGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı, LGS ne zaman 2025? LGS’ye kaç gün kaldı? İşte, LGS sınav tarihi 2025

Bahçeşehir Kolejinden yurt dışı üniversitelere kabulde büyük rekor

Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye genelindeki kampüslerinde eğitim gören 296 öğrenci, dünyanın en prestijli üniversitelerinden bin 136 kabul alarak önemli bir başarıya imza attı. Bu kabullerden 599’u Stanford, Oxford, Imperial, Brown, Columbia ve Princeton gibi dünya sıralamasında ilk 200’deki üniversitelerden geldi. Öğrenciler, aileleri ve öğretmenlerine büyük gurur yaşattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir